Onsdag

Om de ändå hade varit dans på hällesjö ikväll, va glad ja hade varit då, är dans sugen:) Men ja får nog allt vänta me de.

Igår kväll hade vi besök av bästa hällesjöborna, alltid trevligt å mycke skratt:) Å idag tar ja me mig den ena å far på hammarn å äter lunch, kolla lite affärer kanske, ska bli skoj:)

På måndag börjar skolan, känner mig taggad faktiskt. Men man är ju bra konstig, ibland sitter ja å funderar, vill ja verkligen jobba me detta sen, bra dum va, nu när ja är inne på sista terminen. Men hur de än blir så är de en bra utbildning att ha i bagaget. Man vet aldrig man kanske tar å läser nå mer sen, har varit sugen på att läsa elevassistent länge men de tjänsterna är ju såna som dom drar in på nu, blir ju färre å färre såna, men de behövs ju fler å fler.

Jag tog å ringde telefonsamtalet igår å de gick tokbra, så nu ska ja sälja kläder iallafall i höst. Så den som är intresserad att kika på dom hör gärna av er, ja får visnings kläderna nästa vecka.

Dagens middags tips:

Pasta me lax,morötter,broccoli, mmm va gott:)

Trevlig dag på er!

Mod

Idag hade ja ställt kl på sju och tänkte ut å ta en långpromenad, tror ni ja klev upp då? Näpp tyckte de va så grått å mulet så ja somna om en timme till. Jösses va skönt de va:) Känner inte för nån promenad nu heller, är lättare å gå ut på kvällen. Dagens frukost bestod av två ägg, har ätit de i över en månad nu, fast på helgen brukar ja ta en macka i lbland. Man är mätt rätt så länge på ägg faktiskt:)

Just nu håller ja på att samla mod för ett telefonsamtal, ska ja, ska ja inte, ska ja, ska ja inte, de bara går runt runt.
Beroende

Tänkte på en sak när ja va ute å gick, konstigt hur de är de här me att man blir beroende av olika saker. Även fast ja bor i en liten by så möter man några själar när man är ute å går å de roliga va att de flesta ja mötte pratade i telefon. Ja visst är de konstigt egentligen hur beroende vi är av så många saker. Jag skulle nog tycka de va jobbigt å vara utan dator, man är så jäkla van att sätta sig en stund å kollar runt lite. Ja de va vad ja gick å funderade på:)

Vet inte om ja har berätta så mycke egentligen om mig själv för er som inte känner mig. Men ja är iallafall uppvuxen i Laggarberg, mellan Timrå och kovland med mamma,pappa å lilla syster. När vi va små hade vi grisar sen hade vi får, de va mysigt me alla lamm:) Vi har haft en gråhund som hette Jacken, ett antal katter har också funnits på gården och kaniner. Hästar va en stor del av mina tonår, spenderade mycke tid på travet. Och via detta intresse så fick ja en fin vänskap me H.

Jag har gått i skola i laggarberg,timrå och gymnasiet i sundsvall. Efter skolan fick ja jobb på Buketten där ja jobbade i ca 9 år. och nu bor ja ju i Kälarne i jämtland och pluggar till uska och jobbar extra inom hemtjänsten.


Så där ja nu fick ni lite info om mig:)

Hmmmm

Är så jäkla fundersam över hur ja ska göra me klädförsäljningen, vill ju så gärna, tycker de är skoj, MEN så svårt att veta hur mycke tid som kommer att finnas i höst, får ja sälja tillräckligt så att de går ihop? Va ju mycke fint i höst så de skulle ju vara kul å sälja.  Ja hur ska man kunna bestämma sig. Huvudet är fullt av tankar, som att de inte fanns nog me såna där.

Idag fick ja jobba ett kort pass, alltid något:) Gick ju tokbra de, härliga arbetskamrater må ja säga:)

Dagens middas tips är:

Älgstek Potatis Brunsås Kokta morötter

Ja de är va ja ska laga iallafall:)

Hej hopp!

Laggis:)

Idag ska vi fara till lagga å fira mor å far, tårta å sen midda också, härligt va:)  Ska provköra deras nya bil också:)  Ihelgen har vi frostat ur frysen, skönt å ha de gjort innan jakten. Som tur va hade vi inte så mycke i den, så de är tur de är jakt på gång:)

Nu blire frulle, sen gasen i botten:)

Skallebang:(

Fy idag har ja huvudvärk, tror de är vädret, känns som tryck i luften ute. Inte så skönt:( Men vi for iallafall en sväng till Bispgården på en jakt å skog mässa, va inge bra, knappt några utställare, nä de va inge bra så vi for hem igen.

Håller på me dagens midda nu, enkelt blir de, ugnskyckling å ris å grönsaker, de blir gottigott gott de:) Sen får vi se va kvällen bjuder på:)

Ha en bra kväll!

Nöjd:)

Ja då har sommarens sista utedans varit, vi va ett gäng som for till kovland igår å dansade till Jannez, trevligt hade vi, många skratt blev de:) Vi fick en god drink av P också. mojitos, de va gott:)

De har varit en bra sommar, mycke dans har de blivit, å ja som inte alls kände för dans i början av sommaren, men men de går i vågor, nu vill ja jämt dansa, skulle kunna dansa en gång i veckan, å bra motion är de också:) Bästa orkestrarna iår på hällesjö va Perikles,Shake och Mickeys:) De va iallafall då ja hade roligast:)

Idag har ja inte gjort så mycke, tog en rejäl sovmorgon, de va skönt, så vi åt frukost när andra äter lunch:) Middan idag blev kebab på Kaffestugan i Hammarstrand,  är så gott ibland me kebab.

Vädret idag har varit riktigt sommarväder, solen skiner och de är 23 grader å klockan är halv sju, otroligt härligt! Å va gör ja då, jo sitter vid datorn, fy på mig måste ut nuuuu!

Trevlig kväll:)

Äntligen!

Som ja har väntat å nu idag fick vi äntligen schema för höstens kurser:) Såg helt ok ut:) Intressant me nya kurser, kan tänka mig att vissa blir tunga men de ska ja nog klara, hoppas ja, är ju väldigt taggad nu iallafall. Ska bli kul å se hur många vi blir som läser, några nya ansikten kanske, kommer att sakna vissa vi gick me i våras.

 Ska även sälja kläder i höst, så om nån är intresserad att ha visning hemma så hör gärna av er:) Mycke fina kläder:) Sen har vi planerat in några danser också, blir nog en bra höst. Mycke postitivare i dag än igår, känns skönt!

Idag blir de kyckling å grönsaker till midda,mummmms!

Annars gör ja inte så mycke idag, tvättar lite, lite blomskötsel:) Ska sätta mig å skriva lite lappar om höstkläder som ja kan sätta upp ute på byn sen.

Jag har en liten dröm ja, att ha en liten bod/stuga på gården där ja kunde hålla till me kläderna och ha öppet lite då och då, skulle vara skönt att ha ett eget kryp in, nu måste ja ju ha kläderna i vardagsrummet, inte så kul:( Tror sambon blir bra nog less innan säsongen är över.

Ha en bra onsdagskväll, de tänker ja ha!

Läskig gubbe

Men fy va ja tycker gubben i Elon reklamen är äcklig! Trodde de hade slutat me den reklamen å nu är den tillbaka.:(

Rastlös:(

Va jobbigt de är när man blir rastlös:( Visste inte va ja skulle göra ikväll, men de vart en prommis å en film, som inte va så jätte bra. Va trist de är när de börjar bli så mörkt på kvällarna, den bästa tiden på året måste vara från mars till aug, tycker ja iallafall:) Är ju så härligt då man är ute sent på kvällen å de är ljust, nu är de ju snart kolsvart, fy. Usch va ja är negativ ikväll, inte likt mig. Nä på torsdag blir de nog dancing, final på kovland:) Kanske man får dansa lite gammalt då också, de är ju Jannez:) Hoppas ja får nå sällskap:)

Bara man skulle få reda på när skolan börjar skulle ju allt kännas så mycke bättre, inge jobb har ja fått denna vecka heller, fick en förfrågan men den fick ja inte, suck vilket system. Inte lätt när vi är flera som slåss om få turer:( Man hoppas ju att man får nå jobb när skolan är klar.

Gonatt!


Nyslingad:)

Japp idag har ja varit till frissan, härligt de är å sitta å bli ompysslad i håret:) Ljusa å mörka slingor, känner mig nöjd. Sen har ja varit till hällesjö å fika, man kunde sitta ute idag, härligt me lite värme igen:)

Nu blire en tur till affärn å sen vette gudarna va ja ska göra, känner mig lite rastlös faktiskt, prommis kanske:)

Fikadag:)

De vart de idag, P kom hit på fm å hade gomackor me sig å blev här flera tim, I like it:) Sen har ja inte gjort så jäkla mycke, ganska skönt me en sån dag ibland. Eller jo ja va å köpte två tjej filmer:) Å så har ja tvättat lite å nu lyssnar ja på dj clabbe:) Vet inte hur mycke ja har snytit mig idag men de verkar som att hjärnan är på väg ut, men de brukar ju vara så i slutet på förkylningar för mig.

Idag blev de en lite annorlunda midda, sambon kör em så då kände ja inte för att laga nåt avancerat så de blev handskalade räkor och ägg:) Tokgott me räkor!

Sleeep tight!

Sönda:)

Ja då har man gjort ett arbetspass då:) Gick ju bra de, känns bättre i snoken idag:) Nu känns de som hösten är på väg, gick så jäkla snabbt från att man gick ute i linne å nu måste man nästan ha jacka på morron:( Men hösten har ju sina fina sidor den me:) Är ju så fina färger på hösten och så kan man börja tända ljus å mysa lite:)

För er som köpt kläder av mig tidigare så ska ja ev sälja i höst:) Fanns mycke fint, ni kan ju gå in på capri collection å kolla vettja:) Jag hör av mig när ja vet mer om de.

Å idag ska svärisarna bjuda på midda, de är ju inte helt fel. Helt perfekt så här på en söndag.

Veckans planer är nog:

Fika me Malin
Ev jobba nån dag
Dans torsdag
Fika me Petra
Tvätta
Städa badrummet
Göra slingor på tis
Åka till mor å far ev

Ja ungefär så blir de kanske, blir nog bra.


Härlig söndag på er!

Täpppt:(

Jag har blivit lite förkyld, trist va. Va jäkligt segt å kliva upp imorse kl 06.00 men de gick bra å jobba, bättre än ja trodde de skulle gå. Blev tok skratt idag igen på jobbet. Blir mycke skratt på hemtjänsten, de gillar ja.

 Vila en stund så kanske man orkar åka på kalas sen ikväll:) Å imorn är de jobb igen:) Sen har ja inget inbokat, vet ju inte än när skolan börjar men de lär väl bli första veckan i sept.Nu affärn sen soffläge!


First time:)

Oj oj igår gjorde ja nått som ja aldrig trodde ja skulle göra, ja har dans gnussat:)  Ja å Crister for till kovland på dans, mycke folk va de, trevligt. Iallafall så skulle ja dansa me en kille å han ville gnussa men ja sa att ja har aldrig gjort de, då tyckte han att de va på tiden att ja provade de:) Gick ju bra, fast ja vet inte riktigt när man ska vrida på huvudet,hihii:) Blev många bra danser och några som man saknade. Jag verkar ha kommit in i ett dansstimm:) Synd att sommarn tar slut, men ska försöka komma iväg på dans i höst/vinter ändå:)

Nu ska ja snart iväg å jobba ett kvällspass, inte så taggad men är ju bra att man får jobba lite, pengar behövs ju:)


Trevlig kväll på er!


2011

Konstigt hur de har blivit, när vi åkte buss/tunnelbana i stockholm så va vi nog de enda som inte satt me en dator eller telefon i handen, vilket beronende som har skapats hos oss människor, ganska lustigt. Snart tittar inte folk vart de går heller, alla grejar me telefonen då också:) För 15 år sen hade man knappt mobiler, inte ja iallafall. Nu bara måste de flesta ha tillgång till internet å mobiltäckning 24 tim per dygn, annars går de under, man undrar hur de är om 15 år.

Upptäckte att de är svårt att bara gå å ta de lugnt i storstan också, alla springer som de hade eld i baken, måste hinna me tunnelbanan eller bussen, kan inte vänta på nästa som går om 8 min, jösses inte undra på att folk blir sjuk. Man håller ju på att bli översprungen, å stanna mitt på gatan de är inte att tänka på, då får man allt ställa sig klistrad mot ett skylt fönster. Ja tycker de är skoj att sitta å iaktta sånt här:)

Dagens midda blir korvstroganoff å ris å rivna morötter, gott gott:)


Onsdag:)

Ja då va man hemma igen efter några dagar i stockholm, va så härligt å träffa syrran:) På söndan promenerade vi i flera timmar, såg tre kändisar(Ni som känner mig vet ju att ja tycker de är så skoj å se kändisar, man tycker nästan man känner dom å vill heja) Ja vi såg iallafall Mauro Scocco, Ebba von Sydow och en från Idol som ja inte kommer ihåg namnet på. Sen på kvällen anslöt syrran som kom från malta, då for vi till söder å åt på Jimmys stekhouse, jätte gott, grillad lax åt ja:) Sen tog vi bussen å fick oss lite sitesajing:)

Måndag va de äntligen dags för hotell frukost, de är nåt speciellt att äta de:) Sen blev de shopping för hela slanten, några tröjor att ha på skolan, baslinnen, underkläder, krydda, å en väska:)Har ju inte alls några väskor, behövde verkligen en ny tyckte jag! På kvällen blev de taimat, en jätte mysig rest på söder igen, miljön va som att man va i thailand i regnskogen, mörkt å mysigt, de blev åskväder där inne också, häftigt! Maten va super god:)

På tisdan bar de av hem igen men först strosade vi på stan å titta på folk, ganska kul å sitta å titta på olika stilar och hur folk för sig:)Fika gott gjorde vi också:) Sen bar de av hem igen, trist men ändå skönt:) Ja just vi såg ju en kändis då också, Marcus Birro:)

Idag är de ju dans, sista hällesjö för denna sommar.

Nu ska ja ta tag i resväskan, inte kul att ta reda på sånt, mycke skojigare å packa den:)

Trevlig dag på er!

Finväder:)

Va glad man kan bli av sol, jätte fint väder idag, man kunde ju sitta ute å fika, har man inte kunnat på flera dagar,utan att man måste ha haft helly hansen på sig:)

Idag har ja packat, sopat upp döa getingar, dom har tagit sig in via övervåningen, inte kul:( Varit till svärisarna å fika. Dagens midda blev spagetti å köttfärssås, min favvo rätt:)

Undra om de är nån bra film ikväll då? Lär de ju knappast vara men ja är lika glad ändå, har känt mig på väldigt bra humör senaste veckan, inte för att ja brukar vara sur annars men lite extra glad bara:)

Trevlig kväll, mys mys!

Helg:)

Ja men då har man helg då, har nyss avklarat ett kvällspass:) Å de gick ju tokbra de, nu har ja tokätit en macka, som kära svärmor hade köpt till mig:) Ibland bara flyter de på när man jobbar, såna pass skulle man jämt ha.

Imorn blire till å packa väskan å sovmorgon ska ja ha:)


Återkommer imorn!

Seg

De är ja idag, men de är de ju värt eftersom man va på dans igår:) Dansen igår får inte högsta betyg, inte så bra band, Expanders, inte riktigt min smak, klart att vissa låtar va ju bra men i överlag så nja... Men kvällen blev trevlig, trevligt sällskap:) Mindre trevlig va småsvean som gärna ville äta på oss, usch vilka jobbiga djur. Nu laddar vi om för nästa vecka å då är de ju final!! Men först ska en stockholmsresa avnjutas:)

Tror man måste vila en stund nu:)

Onsdag!:)

Då har man gjort ett arbetspass och hunnit varit till P å fika, trevligt trevligt:) Nu ska man ladda inför dansen ikväll, verkar bli kallt, undra va man ska ta för kläder, fast dansar man mycke så blir man ju varm:)

Lustigt va olika saker kan påminna en om vissa personer, varje gång ja använder hårspray(proffs)då tänker ja på en viss vän. Hon hade alltid den sprayen när vi skulle på dans förr, å man fick alltid vänta, vi kom aldrig i tid, men de va en härlig tid, tänk att ja åkte ju till Hällesjö då också både ons och söndagar å nu bor ja här uppe, de hade man ju aldrig kunnat gissa då, va väl ca 14-16 år när vi dansa som mest, överallt. Va mest spännande när vi skulle på ställen som ja inte hade åldern inne för, gick bra alla gånger:)

När ja hör låten The reason då tänker ja på en fd arbetskamrat, ja jösses:) Går inte in mer på va de handlade om.

Dagens middag blir stuvade makaroner å korv:) Helt ok.

Stan:)

Idag tog vi bussen in till stan, tog bara två timmar:)Hihihi:) Hämtade skodan som fått tonade rutor, jätte bra blev de tycker ja:) Ser lite sportigare ut nu:) Va en sväng på stan också i väntan på att hämta bilen,köpte en tröja att ha på jobbet för 39.50, helt ok:)Bra me halva rea priset, fast ja tycker de är ganska jobbigt ibland å titta bland rea kläder, brukar vara så rörigt, men denna tröja hängde precis framför ögonen:)

Fikade på Thörners, räkmacka, inte nöjd me den, va så in ihelskotta me majonäs på så de smakade bara majjo till slut:(:

Sen när vi kommit hem fick vi kaffe besök, trevligt:) Måste skärpa oss, träffas alltför sällan!

Till midda idag stekte ja pannkaka, gott gott. Imorn är de onsdag=hällesjö, 2 ggr kvar=snart är sommarn slut,vill inte att sommarn ska vara slut än, vill ha mer värme:) Funderar på att åka till kovland på jannez i slutet på månaden, skulle vara skoj om de blev en dejt me fd arbetskamrat(en av de bästa som finns att jobba me). Ni som ja jobbar me nu är också jätte bra å ni som ja jobbade me på ica också. Men de va nå specielllt å jobba me C, de bara funka så himla bra:) Tänker ofta på dig♥

Nu blir till att ta reda på disken, sen film ikväll igen:) Å lite korsord kanske, köpte en ny penna idag som ja ska inviga:) Imorn är de jobb som gäller:)

See you!


Oj:)

Verkar vara några själar som läser va ja har att berätta, skoj skoj! Synd att de inte blir att ja skriver varje dag, men de är inte alltid man har så mycke att berätta.

Idag har ja jobbat, började sju, är segt att kliva upp kl 06.00 men ska inte klaga för hade man varit lastbils chaufför så måste man upp jätte tidigt, sambon brukar kliva upp 04.00, ja man behöver inte säga hur trött han brukar vara då på kvällarna va:)


Har fastnat i korsords träsket(tantvarning ja vet, men de är kul, kör me lätta kryss) man kan bli sittande länge me sånt å tur att internet finns så man kan fuska lite å söka synonymer:)

Imorn kommer syster hem ifrån Italia å är bara hemma nån dag sen drar hon igen till varmare breddgrader, jösses va hon reser, man blir nästan lite sugen på en resa till värmen.

Såg en vampyr film igår, New moon, har aldrig varit förtjust i vampyrer men de här filmerna är ju jätte bra( Lite sen ja vet, de har ju funnits ett tag nu)

Imorn blir de stan en sväng, hämta bilen som har fått rutorna tonade:)

Hej svejs!

Äntligen:)

Som ja har väntat men nu efter 3 år så äntligen:)Trodde aldrig den skulle blomma om men nu så! Lite lustigt att de kommit ett skott mitt på:)Undra om man vågar ta de å sätta i en egen kruka,hmmm.Så får ni även se mina gullrankor som ja gillar så mycke:)
Idag har ja å sambo å J och M varit till hällesjö å kollat in Klockars stuga(tror att den hette så) himla fint va de iallafall, vilket arbete de hade gjort, jätte fint hus va de.


Igår hade vi filmkväll, för som vanligt va de bara skit på tv. Just go with it(min låtsas fru) Jätte bra film, mycke skratt blev de. The tourist, va helt ok.

Imorn är de jobb igen, dagpass. Är så glad för min kusin som har köpt hus och fått sälja lägenheten, längtar att få se hur de ser ut:)

Trevlig kväll!

Friday:)

Ja då ska man snart iväg å jobba ett kvällspass igen då:) Mulet är de idag men ja känner mig på bra humör ändå ja:) Lyssnar på Cascada å stökar på lite här hemma innan jobbet.

Undra hur syrran har de då, hon är så modig hon, stack till Italien på sem en vecka helt själv. Jag är nog för feg för att resa själv ja, skulle nog känna mig rädd tror ja, fast man vet ju inte de kanske skulle vara en upplevelse också:) Hon hade ca 35 grader häromdan så hon fryser inte iallafall, lite avis på den värmen:) Nu är de inte så länge tills vi får träffas, för snart bär de av neröver:) Då ska ja shooooopa kläder!! Älskar att handla när ja är i stockholm, även fast man handlar i såna affärer som finns här uppe så är utbudet så mycket större.

Trevlig kväll:)
Kram på er/KarroBra dag

Igår va ja och P till hammarn och fika å kolla in lite kläder, blev ett inköp, ett svart linne:) Sen for vi å bada i Övsjö med trevligt sällskap, jätte skönt i vattnet, som vanligt brände solen mig, men man är ju van:)

På em blev de värsta åskvädret, inte kul, den slog ner i en by bortöver. Sen blev vi strömlös precis när ja skulle till å göra mig klar för kvällens dans, ja de blev ju som de blev, man blev tvungen att sätta upp håret i en svans.

Kvällens band va Voyage, ganska bra faktiskt, men från start va de så glest på golvet, men de tog sig, vet ej hur många inlösta men ca 200 skulle ja gissa. Tyckte de va för mycke fylla där igår, vart så stökigt på dansgolvet. Med så pass lite folk så ska de inte vara bökigt å dansa men folk dansa in i varann alldeles för mycket. Sen blev de strömlöst vid halv tolv, så då tog de å spela akustiskt, helt ok. Sällskapet va som alltid trevligt:) Blev lite bugg igår också, herregud de va längesen, men de gick väl så där,man kommer av sig när man inte buggat på ett tag, men de är skoj:)

Snart ska ja iväg och jobba ett kvällspass, känns inte så kul. Inte alla dagar man är på topp humör å idag är en sån dag man bara skulle velat gjort ingenting, suttit i solen å löst korsord kanske:)

Trevlig dag på er!


Jobbat:)

Idag har ja jobbat 7-17, så härligt å städa å så i värmen:) Har känt mig trött hela dan, sov ju fasiken 8 tim inatt, så ja borde inte varit trött. Men värmen tar väl på också.

Ikväll åt vi midda på campingen, lax, jätte gott:) Himla fint å sitta där på kvälls kvisten. Ibland glömmer man bort att de stället finns. Bra kock har dom. Laxen va perfekt lagad, den bara smälte i munnen:) Vilken bra sommar de har varit tycker ja, varmt å skönt me lite regn emelanåt. Vill inte att den ska ta slut:(

Imorn blir de kanske en tripp till hammarn, får ev sällskap:) Sen imorn kväll blir de nog dans. Sist dansa ja så bena glödde när ja kom hem:) 

Tror ja blir tokig snart på skolan, har inte fått nåt schema än, man vill ju gärna veta när man börjar. Har iallafall fått betyg från de två terminerna som är klar, är jätte nöjd:) Ser fram emot höstens kurser.

Nu ska ja slå igen de blå, gonatt:)


RSS 2.0